Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Προς ναυάγιο το πακέτο Biden, ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., στις ΗΠΑ λόγω… Γερουσίας

Rabobank: Προς ναυάγιο το πακέτο Biden, ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., στις ΗΠΑ λόγω… Γερουσίας
Προς ναυάγιο οδεύει το πακέτο Biden στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Προς ναυάγιο οδεύει το πακέτο Biden στις ΗΠΑ, ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., λόγω σφοδρών αντιδράσεων από τη Γερουσία, αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε στις 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Biden, έρχεται νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – αν και η Γερουσία έχει αντίθετη άποψη.
Σημειώνεται πως για να «περάσουν» τα νέα μέτρα απαιτείται να υπάρξει διακομματική συναίνεση.
Την ίδια στιγμή, μια δημοσκόπηση του Axios δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικάνων εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Trump. Επίσης, το 79% όλων των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν πιστεύουν επίσης ότι οι ΗΠΑ «καταρρέουν».
Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ξοδέψει περισσότερα, αλλιώς τι θα αγοράσει η Fed; αναφέρει η Rabobank.
Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς κινείται στην περιοχή του 1,11% - αν και υπάρχουν ανοδικές τάσεις, στον απόηχο του πακέτου Biden.

«Ήλθε η ώρα να μιλήσουμε για έξοδο»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves - Fed) το κατέστησε αρκετά σαφές:
«Ήλθε η ώρα να μιλήσουμε για έξοδο.
Αυτό που μας δίδαξε η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι να είμαστε προσεκτικοί και να μην επιχειρήσουμε έξοδο… πολύ νωρίς».
Σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Powell έχει θέσει ως στόχο για τον πληθωρισμό το 2%, ενώ θα ενισχυθούν στρατηγικές πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Bitcoin

Η Fed μελετά την κατάρτιση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα Bitcoin.
Η ίδια τάση υπάρχει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την πρόεδρο της ΕΚΤ Christine Lagarde να το έχει καταστήσει σαφές:
«Γίνεται ξέπλυμα χρήματος».
Φυσικά, όλες αυτές οι εξαγγελίες δείχνουν πως οι κεντρικές τράπεζες σκέφτονται να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα – κάτι το οποίο αποτελεί εύλογο βήμα μετά τα κολοσσιαία μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής που έχουν ληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης