Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Πτώση 10% στον S&P 500 εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις 2 έδρες της Τζόρτζια

tags :
Oppenheimer: Πτώση 10% στον S&P 500 εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις 2 έδρες της Τζόρτζια
Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον μία έδρα στη Γερουσία για να κατέχουν μια μικρή πλειοψηφία
Στις εκλογές της Τζόρτζια των ΗΠΑ έχουν στρέψει το βλέμμα τους οι επενδυτές της Wall Street, με την Oppenheimer να εκτιμά ότι πιθανή νίκη των Δημοκρατικών στις δύο αμφισβητούμενες έδρες της Γερουσίας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική πτώση στις αγορές.
«Σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις δύο έδρες, αναμένουμε ότι ο S&P 500 να είναι ευάλωτος και να σημειώσει πτώση από 6% έως 10%», έγραψε ο John Stoltzfus της Oppenheimer.
«Οι αγορές προτιμούν το Capitol Hill της Ουάσιγκτον να έχει αρκετές ισορροπίες στην πολιτική εξουσία ενός μόνο κόμματος», πρόσθεσε.

Ο ρόλος των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν ήδη τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ένα sweep της Δημοκρατικής Γερουσίας «θα ήταν αρνητικό για τις επιχειρήσεις με την πιθανότητα οι εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές να αυξηθούν σημαντικά», πρόσθεσε ο Stolzfus.
«Επιπλέον, ένα δημοκρατικό sweep στη Τζόρτζια θα μπορούσε πιθανότατα να αυξήσει τη δημιουργία και τη δαπάνη ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος σε μια εποχή που πολλοί ψηφοφόροι, συμμετέχοντες στην αγορά και επιχειρηματικοί ηγέτες ανησυχούν για το αρκετά μεγάλο χρέος στο οποίο το Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε μέσω δημοσιονομικών κινήτρων».

Οι ισορροπίες

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον μία έδρα στη Γερουσία για να κατέχουν μια μικρή πλειοψηφία.
Εάν χάσουν και τις δύο έδρες, τότε η Γερουσία θα χωριστεί 50/50, με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Kamala Harris να έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Trump έχασε την πολιτεία της Τζώρτζια από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης