Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Αντέχει η παγκόσμια οικονομία παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις

Capital Economics: Αντέχει η παγκόσμια οικονομία παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις
Η ένταση ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας δεν αναμένεται να επηρεάσει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας
Ανθεκτική αποδεικνύεται η παγκόσμια οικονομία, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκτιμά σε ανάλυσή της η Capital Economics.
Με φόντο την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, ο δείκτης φόβου Vix ενισχύθηκε σε υψηλά έτους, ωστόσο παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία είχε αυξηθεί σε προηγούμενα σοκ.
Η ένταση αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εκτός και αν επιδεινωθεί δραματικά το επόμενο διάστημα.
Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,5%-3% σε ετήσια βάση στο β΄εξάμηνο του 2017 και ελαφρώς χαμηλότερα στην Ευρωζώνη.
Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, ειδικά στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.


Παράλληλα,  εν όψει νέας πτώσης στον δείκτη ανεργίας των ΗΠΑ, ο μέσος όρος της εταιρικής κερδοφορίας αναμένεται να αυξηθεί.
Η Federal Reserve βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης του ισολογισμού της τις επόμενες εβδομάδες και αύξησης επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, η Capital Economics εκτιμά ότι το 2018 αναμένεται μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ωστόσο οι λεπτομέρειες δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν τον Οκτώβριο.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης