Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aberdeen Asset Management: Πολλά διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν επιλυθεί - Τι λέει για την έξοδο στις αγορές

Aberdeen Asset Management: Πολλά διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν επιλυθεί - Τι λέει για την έξοδο στις αγορές
Άγνωστο πως η Ελλάδα θα πείσει τους επενδυτές από τη στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα δεν περιλαμβάνονται στο QE
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προετοιμάζεται για την έξοδο στις αγορές ομολόγων αλλά υπάρχουν πολλά διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε η οικονομία να γίνει περισσότερο βιώσιμη.
Αυτό δηλώνει στο CNBC, ο James Athey της Aberdeen Asset Management στον απόηχο των ανακοινώσεων του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, «ακόμα δεν φαίνεται ότι έχουμε τελειώσει με την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων στην Ελλάδα».
«Μέχρι η ελληνική οικονομία να αποκτήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που λειτουργεί και παραγωγικό και δημιουργεί σταθερή, ασφαλή ανάπτυξη και δεν εξαρτάται από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την εξωτερική στήριξη και τα συνεχόμενα προγράμματα διάσωσης από τους Ευρωπαίους, τότε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο δρόμος είναι προς κάτι πιο υγιεινό και παρά προς κάτι λιγότερο υγιεινό» δήλωσε ο Athey στο CNBC.
Εν τω μεταξύ, όταν ο ίδιος ρωτήθηκε πως η Ελλάδα θα πείσει τους επενδυτές να αγοράσει ομόλογα εάν η ΕΚΤ δεν αγοράζει αυτά τα assets, απάντησε: «Δεν ξέρω».
«Υποθέτω ότι από την οπτική της Ελλάδας φαίνεται να είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας.
Έχουμε δει τις ελληνικές αποδόσεις να υποχωρούν σημαντικά κατά τη διάρκεια του έτους...
Το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στην αγορά με κάτι που οπτικά φαίνεται σαν μια ελκυστική απόδοση για το ελληνικό ομόλογο πρέπει να είναι δελεαστικό (για τους επενδυτές).
Ειδικά εάν συλλογιστούμε ότι το QE θα ολοκληρωθεί τελικά κατά τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, σίγουρα δεν θα θέλουνε να περιμένουν μέχρι τότε» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης