Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζονται σε «Β-» τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων της Εθνικής Τράπεζας

Fitch: Αναβαθμίζονται σε «Β-» τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων της Εθνικής Τράπεζας
Στην ίδια έκθεση ο οίκος επιβεβαιώνει τη βαθμολογία για τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς 
Στην αναβάθμιση της βαθμολογίας για τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων (Programme 2) της Εθνικής Τράπεζας από «CCC+» σε «B-» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Επιπλέον, επιβεβαίωσε σε «Β-» την αντίστοιχη βαθμολογία για το Programme 1 της Εθνικής, ενώ διατήρησε σταθερό το outlook (προοπτικές) για το ίδιο πρόγραμμα. 
Επίσης, στην ίδια έκθεση η Fitch επιβεβαιώνει σε «CCC+» τα ομόλογα τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων για την Alpha Bank, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την αντίστοιχη βαθμολογία της Τράπεζας Πειραιώς σε «B-», με το outlook να παραμένει σταθερό.
Ο οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως το τρέχον ανώτατο όριο αξιολόγησης (ceiling, συμπίπτει και με την αντίστοιχη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας) για τις τρεις παραπάνω τράπεζες παραμένει στο «B-», παρά το γεγονός ότι τα τιτλοποιημένα δάνεια τους εξυπηρετούνται κανονικά μετά και την επιβολή των capital controls το 2015.
Οποιαδήποτε μελλοντική μεταβολή στο ceiling της Ελλάδας θα επηρεάσει την αξιολόγηση για τα τιτλοποιημένα δάνεια της Εθνικής και της Πειραιώς, όχι για την Alpha Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης