Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Πιθανή η επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ

tags :
Danske Bank: Πιθανή η επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ο επικεφαλής αναλυτής, Pernille Bomholdt Henneberg, εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση
Πιθανή χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Danske Bank την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ο επικεφαλής αναλυτής, Pernille Bomholdt Henneberg, εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση και δεν θα στείλει σήμα για περαιτέρω χαλάρωση.
«Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου κατέδειξαν ότι η ΕΚΤ βρίσκεται στο στάδιο της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο», εξηγεί ο αναλυτής της Danske Bank.
H EKT θα δημοσιεύσει τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Η Danske εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό το διάστημα 2016-2017, λόγω των υψηλότερων τιμών σε πετρέλαιο και τρόφιμα.
Ωστόσο για το 2018 ενδεχομένως να αναθεωρήσει πτωτικά τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.
Από το μέτωπο των αγορών, οι προσδοκίες πάντως είναι μικρές, ενώ η μηδαμινή είναι η πιθανότητα μας μείωσης του επιτοκίων καταθέσεων.
Η Danske Bank εκτιμά ότι η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, πέραν του Μαρτίου 2017, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για άνοδο του πληθωρισμού κοντά στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης