Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Το Brexit είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

BofA Merrill Lynch: Το Brexit είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Το Brexit ξεπέρασε σε... επικινδυνότητα την υποτίμηση του γουάν και τη χρεοκοπία κινεζικών επιχειρήσεων
Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη χώρα, θεωρείται από τους διαχειριστές επενδυτικών χαρτοφυλακίων ως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Bank of America Merrill Lynch, ο κίνδυνος το Brexit θεωρείται, πλέον, πιο επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία από ό,τι τυχόν υποτιμήσεις και εταιρικές χρεοκοπίες στην Κίνα.
Και παρότι το 71% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το Brexit είναι από σχετικά έως εξαιρετικά απίθανο, εντούτοις η πτώση στις αποτιμήσεις των βρετανικών μετοχών αποδεικνύει ότι οι επενδυτές προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.
Σημειώνεται ότι ως τρίτος μεγαλύτερος κίνδυνος αναδεικνύεται η αποτυχία των κεντρικών τραπεζών και, συγκεκριμένα, η αποτυχία των ποσοτικών προγραμμάτων.
Την πεντάδα κλείνουν οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς και το ενδεχόμενο στασιμότητας στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν οι γεωπολιτικές κρίσεις και η χρεοκοπία αναδυόμενων οικονομικών ή ενεργειακών εταιρειών.

brexit

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης