Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία - Εάν κερδίσει το Brexit πρέπει να αναμένεται έντονη μεταβλητότητα

Pimco: Ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία - Εάν κερδίσει το Brexit πρέπει να αναμένεται έντονη μεταβλητότητα
Το δολάριο έχει κατά πάσα πιθανότητα υπερβάλει όσον αφορά την υποχώρησή του, οπότε πρόκειται να υπάρξει μία μέτρια ενίσχυσή του
Την ανησυχία του για την παγκόσμια οικονομία εξέφρασε σε δηλώσεις του στο CNBC ο παγκόσμιος οικονομικός σύμβουλος της Pimco, Joachim Fels.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία, καθώς βλέπει σοβαρή πιθανότητα για μεταβλητότητα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου.
«Αν το κάνουν, δεν πρόκειται να είναι όμορφο, όχι για το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι για την Ευρώπη συνολικά και σίγουρα όχι για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές», είπε, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια κίνηση απομάκρυνσης από τον κίνδυνο, γι' αυτό και νομίζω ότι υπάρχει αρκετή μεταβλητότητα μπροστά μας».
Ωστόσο, ο Fels δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει προχωρήσει σε τοποθετήσεις σε υψηλότερης ποιότητας δάνεια κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ράλι, εκμεταλλευόμενη αυτή την «περίοδο σχετικής ηρεμίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, έπειτα από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου».
Παράλληλα, ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επενδύσει κανείς στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
«Θεωρούμε ότι το δολάριο έχει κατά πάσα πιθανότητα υπερβάλει όσον αφορά την υποχώρησή του, οπότε πιστεύουμε ότι πρόκειται να υπάρξει μία μέτρια ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης