Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis Asset Management: Το παγκόσμιο outlook σε 8 γραφήματα - Αμφιβολίες για τη δυναμική της οικονομίας

Natixis Asset Management: Το παγκόσμιο outlook σε 8 γραφήματα - Αμφιβολίες για τη δυναμική της οικονομίας
Σύμφωνα με τον Waetcher, η βραδεία δυναμική ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα θα έχει ως απότοκο την κακή επίδοση του παγκόσμιου εμπορίου
Το outlook της παγκόσμιας οικονομίας μέσα από οκτώ γραφήματα παρουσιάζει ο Philippe Waetchter, επικεφαλής οικονομολόγος της Natixis Asset Management, επισημαίνοντας ότι η δυναμική της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας του προσεχείς μήνες παραμένει εν αμφιβόλω.
Όπως επισημαίνει, τα αποτελέσματα των ερευνών των ISM και Markit δεν απηχούν κάποια ουσιαστική βελτίωση του μεταποιητικού τομέα, εντούτοις η τάση ανάπτυξης στους υπόλοιπους τομείς, όπως στον τομέα των υπηρεσιών, εμφανίζεται πιο ισχυρή.
Σύμφωνα με τον Waetcher, η βραδεία δυναμική ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα θα έχει ως απότοκο την κακή επίδοση του παγκόσμιου εμπορίου, κάτι που, ωστόσο, δεν αναμένεται να επηρεάσει τους υπόλοιπους τομείς.
«Η κύρια πηγή βελτίωσης της οικονομικής τάσης έρχεται πάντα μέσω αλλαγής του προφίλ του μεταποιητικού τομέα», σημειώνει ο οικονομολόγος, προσθέτοντας, όμως, ότι προς το παρόν δε συντελείται κάτι τέτοιο.

Οι δείκτες PMI/Markit και ISM για τη μεταποίηση παγκοσμίως

world-2016-april-PMI-ISM

ea-2016-april-pmi-manuf-countries

France-2016-april-insee-markit-manuf

usa-2016-april-ism-markit-global

usa-2016-april-ismglobal-gdp

us-ea-2016-april-globalindices

ea-2016-april-pmi-gdp

emerging-2016-april-pmi

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης