Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lockhart (Fed): Πιθανή μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμη και στη συνεδρίαση του Απριλίου

Lockhart (Fed): Πιθανή μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμη και στη συνεδρίαση του Απριλίου
Οι αποφάσεις του Μαρτίου για σταθερή πολιτική είχαν ως στόχο να διασφαλιστεί ότι έχει υποχωρήσει η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές προτού προβεί σε κάποια κίνηση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως προχωρήσει σε μία αύξηση των επιτοκίων στην συνεδρίαση του Απριλίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Dennis Lockhart.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, o Lockhart υποστήριξε πως οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Μαρτίου, όταν και αποφασίστηκε να μην προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της πολιτικής της η Fed, είχαν ως βασικό στόχο να διασφαλιστεί ότι έχει υποχωρήσει η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές προτού προβεί σε κάποια κίνηση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
Σημείωσε δε ότι ο ίδιος στηρίζει αυτή την «υπομονετική προσέγγιση».
Πάντως, στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Lockhart τόνισε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας «δικαιολογείται ένα περαιτέρω βήμα σε μια από τις επόμενες συναντήσεις, πιθανότατα ακόμη και στη συνεδρίαση του Απριλίου».
Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι «αν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ που θα αλλάξει ριζικά την ψυχολογία των καταναλωτών, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην συνεχιστεί η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών».
Τέλος, ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα υπογράμμισε ότι η πτώση των αμερικανικών μετοχών, που προκάλεσε έντονες ανησυχίες και αναταράξεις στις χρηματαγορές στην αρχή της χρονιάς, αποτελούν πλέον παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης