Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές επιστρέφουν με τεράστια στοιχήματα ανόδου για τα εμπορεύματα

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές επιστρέφουν με τεράστια στοιχήματα ανόδου για τα εμπορεύματα
Τα επίπεδα μετρητών εκτινάχθηκαν σε περίπου 5,6%, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2001, σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch
Έπειτα από μία σχετική ηρεμία στις τιμές του πετρελαίου, οι διαχειριστές κεφαλαίων ρίχνουν και πάλι μέρος των χρημάτων τους στα εμπορεύματα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.
Οι επενδυτές παγκοσμίως αύξησαν τις τοποθετήσεις τους σε εμπορεύματα αυτό το μήνα, όπως δείχνει σχετική έρευνα της αμερικανικής τράπεζας Bank of America Merrill Lynch, σύμφωνα με την οποία το άλμα της έκθεσης των επενδυτών σε εμπορεύματα το Μάρτιο είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά.
Αυτό έρχεται έπειτα από τη συσσώρευση μετρητών που συνέβη στις αρχές του έτους, εν μέσω μίας από τις χειρότερες εκκινήσεις έτους για τις μετοχές που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Ενώ πολλοί διαχειριστές έχουν ακόμη τεχνικά θέσεις «underweight» στους δείκτες εμπορευμάτων, οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί δραματικά τον τελευταίο μήνα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανέβει πιο κοντά στα 40 δολ./βαρέλι και οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος έχουν ανέβει.
Η έκθεση των επενδυτών σε εμπορεύματα έχει εκτιναχθεί σε υψηλά 9 μηνών, με περίπου το 13% μεταξύ 200 διαχειριστών να παραμένουν «underweight».
Πρόκειται για μία σημαντική υποχώρηση από το 29% του Φεβρουαρίου και αποτελεί το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από το Φεβρουάριο του 2006, όταν η τράπεζα ξεκίνησε να συλλέγει τα σχετικά στοιχεία.
Οι ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια ύψους 500 δισ. δολ. και ερωτήθηκαν μεταξύ 4 και 10 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, τα επίπεδα μετρητών εκτινάχθηκαν σε περίπου 5,6%, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2001, σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch.
Καθώς ο φόβος για επενδύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο έχει ελαφρώς υποχωρήσει, η έρευνα δείχνει ότι οι επενδυτές φαίνεται ότι δειλά δειλά προχωρούν και πάλι σε τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα υψηλών αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης