Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Επιμένει ότι το ράλι αποτελεί ευκαιρία για έξοδο από τις μετοχές - Δεν θα έχει συνέχεια η άνοδος

BofA: Επιμένει ότι το ράλι αποτελεί ευκαιρία για έξοδο από τις μετοχές - Δεν θα έχει συνέχεια η άνοδος
Ο δείκτης της BofA, Global Flow Trading Rule, που δείχνει εάν είναι καιρός να αγοράσει ή να πουλήσει κανείς, «φωνάζει» sell
Σταθερή στην άποψή της ότι οι επενδυτές πρέπει να δουν το ράλι ανάκαμψης στα χρηματιστήρια προσφέρει μία ευκαιρία στους επενδυτές να βγουν από την αγορά είναι η Bank of America, σύμφωνα με την τελευταία της ανάλυση.
Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός αναλυτής της BofA, Michael Hartnett, που εδώ και καιρό συνιστά στους επενδυτές να πουλήσουν στο ράλι των τελευταίων εβδομάδων, επανέρχεται με νέα του σχετική σύσταση.
Όπως καταγράφει ο Hartnett, οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν και πάλι τον κίνδυνο για τις αγορές.
Μάλιστα, έπειτα από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη 10 Μαρτίου καταγράφηκαν εισροές στην αγορά ομολόγων (6,1 δισ. δολ.), στις μετοχές (4,5 δισ. δολ.) και στο χρυσό (1 δισ. δολ.), ενώ μειώθηκαν τα διαθέσιμα στη διαχείριση κεφαλαίων (-3,6 δισ. δολ.).
Ακόμη, ο αναλυτής καταγράφει τις εξής εισροές σε τοποθετήσεις απέναντι στο «αδύναμο δολάριο»:
Καθώς οι προσδοκίες για άνοδο του δολαρίου φαίνεται ότι μετριάζονται, υπάρχουν σημαντικές εισροές στο χρέος των αναδυόμενων αγορών, στα ομόλογα υψηλού κινδύνου και στα κεφάλαια χρυσού.
Αντίθετα, σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές των τελευταίων 5 εβδομάδων από τις ευρωπαϊκές μετοχές.



Σύμφωνα με το δείκτη της BofA Global Flow Trading Rule, που δείχνει εάν είναι καιρός να αγοράσει ή να πουλήσει κανείς, ο αναλυτής της τράπεζας προχωράει στη σχετική σύσταση sell.



Παρότι η ΕΚΤ «τα έδωσε όλα» (μειώσεις επιτοκίων, ποσοτική χαλάρωση, αγορά ομολόγων), η κίνηση στις αγορές έδειξε «Ποσοτική αποτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης