Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Ο George Soros καλεί την Ευρώπη να ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες

Wall Street Journal: Ο George Soros καλεί την Ευρώπη να ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες
Tο Ίδρυμα του καταβάλλει προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β'ΠΠ
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal ζητά από την Ευρώπη «να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες και μετανάστες».
Έχοντας ζήσει την ναζιστική κατοχή της πατρίδας του Ουγγαρίας στον Β. παγκόσμιο Πόλεμο, πριν μεταναστεύσει στη Βρετανία και από εκεί στις ΗΠΑ, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος ζητά από τους ηγέτες της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες.
Σε επίσκεψή του στη Κωνσταντινούπολη μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/11) συναντήθηκε με τούρκους αξιωματούχους με τους οποίου συζήτησε το προσφυγικό ζήτημα και την ανάγκη συνεργασίας τους με την ΕΕ καθώς όπως υπογράμμισε, «οι περισσότεροι πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας».
Υποστήριξε ακόμη, ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει οικονομικά την Τουρκία ώστε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία ΕΕ και Τουρκίας η οποία φιλοξενεί ήδη στο έδαφος της 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.
Τόνισε ακόμη, ότι το Ίδρυμα του καταβάλλει ήδη προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί η «μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που είδε η ανθρωπότητα μετά τον Β. Παγκόσμιο πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης