Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Διψούν για ρευστότητα οι ελληνικές τράπεζες - Κλειστές για τρίτη εβδομάδα, αδυνατούν να στηρίξουν την οικονομία

CNBC: Διψούν για ρευστότητα οι ελληνικές τράπεζες - Κλειστές για τρίτη εβδομάδα, αδυνατούν να στηρίξουν την οικονομία
Η ρευστότητα συνεχίζει να είναι το ζητούμενο για τη χώρα
Οι ελληνικές τράπεζες διψούν για ρευστότητα, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, παρακολουθώντας στενά τις δραματικές εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αναφορικά, πάντα, με το ελληνικό ζήτημα.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, καθώς η Ελλάδα δίνει από τη μια προθεσμία έως την άλλη μάχη για να θωρακίσει την υπό κατάρρευση οικονομία της και το εξαιρετικά εύθραυστο τραπεζικό της σύστημα, η ρευστότητα συνεχίζει να είναι το ζητούμενο για τη χώρα.
Παρά το γεγονός πως μετά από 17 ώρες δραματικών, κρίσιμων και αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, επετεύχθη τελικά συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναζητούν μάταια ρευστότητα από τις κλειστές τράπεζες.
Oι ελληνικές τράπεζες ξέμειναν από ρευστότητα και για τον λόγο αυτό, το Eurogroup εκτίμησε πως θα απαιτηθούν έως και 25 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων για να στηριχθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Kαι όλα αυτά, ενώ η Ελλάδα εισήλθε επισήμως στην τρίτη εβδομάδα τραπεζικής αργίας και capital controls.
Aλλά ακόμη και μετά τις προβλέψεις για νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς η επιδείνωση της οικονομίας εκτόξευσε στα ύψη τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης