Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός - Δεν μπορούν να αποκλειστούν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Stratfor: Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός - Δεν μπορούν να αποκλειστούν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Μέχρι και τις 20 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν γίνει πολλά
Για τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα, ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνίας μετά τις δραματικές διαβουλεύσεις των 17 ωρών στις Βρυξέλλες, προειδοποιεί η Stratfor.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε νέα έκθεσή της, ο άμεσος στόχος για την Ελλάδα είναι να υπάρξει σημαντική πρόοδος και να ληφθούν αρκετά βήματα έως τις 20 Ιουλίου, προκειμένου η χώρα να κατορθώσει να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.
Μέχρι και τις 20 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν γίνει πολλά.
Όμως, κατά τη Stratfor, μια εβδομάδα - οι επτά ημέρες έως τις 20 Ιουλίου - είναι πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την ελληνική κρίση.
Μέσα σε αυτό το διάστημα, μπορούν να συμβούν πολλά που δύνανται να εκτροχιάσουν τη διαδικασία.
Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία, μια διαδικασία η οποία κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αν λάβει κανείς υπόψιν του πως αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη εναντιωθεί σε κάθε είδους επώδυνη συμφωνία.
Όπως ήδη άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έχει ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα επιβιώσει, προειδοποιεί η Stratfor, προβλέποντας πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών.
Όπως τονίζει, δεν μπορούν να αποκλειστούν ούτε οι πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης