Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Αμφίβολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup - Επιφυλακτικοί οι ευρωπαίοι υπουργοί

Guardian: Αμφίβολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup - Επιφυλακτικοί οι ευρωπαίοι υπουργοί
Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προτάσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανοικτό
Αμφιβολίες για το κατά πόσο θα επιτευχθεί σήμερα συμφωνία στο eurogroup των υπουργών Οικονομικών εκφράζει η βρετανική Guardian  επικαλούμενη δηλώσεις του  εκπροσώπου του Wolfgang Schäuble, Frank Paul Weber ο οποίος τονίζει ότι το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης απαιτεί περεταίρω συζήτηση.
"Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προτάσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανοικτό" τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με αρκετούς από τους υπουργούς να "ποντάρουν" στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας.
Η Λιθουανή Πρόεδρος, Dalia Grybauskaitė, υποστηρίζει ότι η πιθανότητα είναι 50- 50 ενώ παρόμοια είναι η άποψη που παρουσιάζει ο Guardian κι άλλου ευρωπαίου υπουργού τον οποίο δεν κατονομάζει.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ψηφοφορία στη Βουλή το σώμα της οποίας έδωσε το "πράσινο φως" στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους Θεσμούς ενώ τονίζει ότι η πρόταση αυτή περιέχει μέτρα 13 δισ ευρώ που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση.
Φυσικά δεν θα μκπορούσε να μην αναφέρει και τις ηχηρές απουσίες  από υψηλόβαθμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και υοπυργούς της κυβέρνησης που δεν ψηφισαν το πρόγραμμα.
Και καταλήγει με τις δηλώσεις του γάλου προέδρου François Hollande, ότι "η πρόταση της Ελλάδας "είναι σοβαρή και αξιόπιστη" και του ιταλού ομολόγου του Matteo Renzi ότι "είναι περισσότερο από αισιόδοξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης