Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η ελληνική τραγωδία κινδυνεύει να μετατραπεί σε φάρσα

CNN Money: Η ελληνική τραγωδία κινδυνεύει να μετατραπεί σε φάρσα
Σύμφωνα με το CNN μια νέα συμφωνία μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες και η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρώτα μια νέα κυβέρνηση
«Η ελληνική τραγωδία κινδυνεύει να μετατραπεί σε φάρσα» σχολιάζει το CNN Money και θέτει το ερώτημα: «Είστε μπερδεμένοι»;
«Δεν είστε οι μόνοι», απαντά και προσθέτει ότι οι αγορές την Τετάρτη ταλαντεύονταν αρκετά ως απάντηση στα αντικρουόμενα μηνύματα από την Αθήνα.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι λίγες ώρες αφότου είπε στην Ευρώπη ότι θα δεχόταν τους περισσότερους όρους ενός προγράμματος διάσωσης που προηγουμένως είχε απορρίψει, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν «Όχι» στο δημοψήφισμα.
Στέκεται μεταξύ άλλων στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά αλλά και στην άρνηση των πιστωτών και την επιθυμία τους να μην υπάρχει έκπτωση σε αυτόν.
Επίσης σχολιάζει ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια οικονομικά στέκεται μόνο στα δικά της πόδια, και αυτό γιατί έληξε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και επειδή η χώρα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το CNN μια νέα συμφωνία μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες και η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρώτα μια νέα κυβέρνηση ενώ οι ελληνικές τράπεζες παρέμειναν κλειστές και η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης