Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα: Oι 5 μέρες που «χωρίζουν» τη χώρα από τη χρεοκοπία

Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα: Oι 5 μέρες που «χωρίζουν» τη χώρα από τη χρεοκοπία
Κεντρική θέση για μια ακόμα ημέρα στον διεθνή Τύπο καταλαμβάνει η Ελλάδα καθώς συνεχίζεται το διαπραγματευτικό θρίλερ ενώ πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του ΔΝΤ
Κεντρική θέση για μια ακόμα ημέρα στον διεθνή Τύπο καταλαμβάνει η Ελλάδα καθώς συνεχίζεται το διαπραγματευτικό θρίλερ και η αγωνία κορυφώνεται ενώ πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του ΔΝΤ.
«Οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο» γράφει η Wall Street Journal μετά την ολοκλήρωση και του Eurogroup της Πέμπτης και σημειώνει ότι «χωρίς νέα χρηματοδότηση από τους πιστωτές της – ΔΝΤ, ΕΚΤ και κυβερνήσεις της Ευρωζώνης – η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια χρεοκοπία και πιθανόν μια άτακτη έξοδο από τη νομισματική ένωση».
Επίσης σχολιάζει ότι «η αβεβαιότητα για το οικονομικό μέλλον της χώρας έχει πανικοβάλει αρκετούς Έλληνες» και τονίζει ότι καταθέσεις δις. ευρώ αποσύρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες φτάνοντας στα όρια το μηχανισμό ρευστότητας προς τις τράπεζες.

«Η κρίση βαθαίνει εν μέσω αδιεξόδου» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο BBC για την Ελλάδα, που αναφέρει ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της παραμένουν σε αδιέξοδο σχετικά με την κρίση χρέους παρά μια σειρά συναντήσεων σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο».
Επίσης σημειώνει ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει μπορεί να βγει από την Ευρωζώνη με πιθανές επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

"Διαγράφεται δράμα το Σαββατοκύριακο καθώς οι συνομιλίες απέτυχαν πάλι", σχολιάζει ο Guardian και αναφέρει ότι Ελλάδα και πιστωτές της παραμένουν διχασμένοι ενώ απομένουν λιγότερες από έξι ημέρες μέχρι τη λήξη του προγράμματος διάσωσης.
Επίσης κάνει λόγο για ακόμα μια «φρενήρη» διπλωματική δραστηριότητα που απέτυχε ξανά να καταλήξει σε μια συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα προκειμένου να πάρει τα 7,2 δις. ευρώ πριν το πρωί της Τετάρτης (1/6).

«Η Ελλάδα έχει πέντε ημέρες για να αποφύγει τη χρεοκοπία» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στο CNN Money, στο οποίο επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες αφότου η Ευρώπη υποσχέθηκε στην Ελλάδα περισσότερα δάνεια σε αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία».
Στην πτώση που σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές επικεντρώνεται δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο «τα βλέμματα στην Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι έπεσαν οι δείκτες καθώς οι ηγέτες της περιοχής διαφώνησαν σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα.

«Μακριά ακόμα η συμφωνία για την Ελλάδα» γράφει το CNBC μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup χωρίς συμφωνία.
Όπως σημειώνει οι ελπίδες μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ξεθώριασαν για μια ακόμα φορά την Πέμπτη καθώς η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τελείωσε γρήγορα χωρίς ενδείξεις συμφωνίας.
Η Ελλάδα αναμένεται να κηρύξει στάση πληρωμών στο τέλος του μήνα εκτός εάν υιοθετήσει σκληρά μεταρρυθμιστικά μέτρα σε αντάλλαγμα για νέα οικονομική βοήθεια».

"Προσηλωμένη στις θέσεις της παραμένει η ελληνική κυβέρνηση" γράφει η La Repubblica σημειώνοντας με τη σειρά της ότι ακόμα μια συνεδρίαση του Eurogroup  έληξε χωρίς συμφωνία. Το δημοσίευμα στέκεται επίσης στο τελεσίγραφο των θεσμών προς την Ελλάδα να δεχθεί τις δικές τους προτάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης