Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Όταν λήξει το ελληνικό δράμα, η Ευρώπη μπορεί να... ανθήσει επενδυτικά

Goldman Sachs: Όταν λήξει το ελληνικό δράμα, η Ευρώπη μπορεί να... ανθήσει επενδυτικά
Εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει έκρηξη της επενδυτικής δυναμικής η Goldman Sachs
Η επενδυτική δυναμική της Ευρώπης θα μπορούσε να… εκραγεί όταν το ελληνικό δράμα τελειώσει, επισημαίνει η Goldman Sachs Asset Management.
«Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη σε πολλές περιοχές της Ευρώπης είναι υγιή, όμως το ελληνικό θέμα απομακρύνει την εστίαση από αυτά», σημειώνει στο CNBC η Sheila Patel, διευθύνουσα σύμβουλος της Goldman Sachs Asset Management, εταιρείας που διαχειρίζεται 1,2 τρισ. δολάρια παγκοσμίως.
«Έχουμε δει χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, να ενδυναμώνονται μερικώς, όμως μετά βλέπεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν μπορείς να πείσεις τους επενδυτές να προχωρήσουν», σημειώνει και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι για κάθε πέντε επενδυτές που τους προτείνεται να επενδύσουν στην Ευρώπη, μόνον ένας τελικά επενδύει.
Όπως επισημαίνει, υπάρχουν πολλοί επενδυτές που διατηρούν στάση αναμονής, όπως συνέβη και πριν από μερικά χρόνια.
«Εξαιτίας εξωγενών παραγόντων όπως η Ελλάδα, ο κόσμος συγκρατείται από επενδύσεις σε μετοχές και υπογραμμίζει την αξία της πραγματικής οικονομίας», επισημαίνει η Patel.
Όσον αφορά την Ελλάδα και το παιχνίδι «ακρασφαλούς διπλωματίας» σημειώνει ότι αυτό έχει γίνει κανόνας για τους επενδυτές παγκοσμίως, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει λύση πολύ σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης