Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNΝ Μοney: H στιγμή της αλήθειας έφτασε - Κρίνεται στη Σύνοδο το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ

CNΝ Μοney: H στιγμή της αλήθειας έφτασε - Κρίνεται στη Σύνοδο το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ
O Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως χωρίς συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης
Η ώρα της κρίσης για την Ελλάδα έφτασε, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το CNΝ Μοney, καθώς η Δευτέρα 22 Ιουνίου - και τα όσα συμβούν κατά τη διάρκειά της - θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Τις αμέσως επόμενες ώρες η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους να ανάψουν το πράσινο φως για εκταμίευση της τελευταίας δόσης που εκκρεμεί από το υφιστάμενο πακέτο διάσωσης που λαμβάνει η χώρα.
Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών τη Δευτέρα θα καθορίσει την τύχη της Ελλάδας και την παραμονή της (ή μη) στην Ευρωζώνη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει πως χωρίς συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, καθώς πρέπει να αποπληρώσει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα τέλη Ιουνίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει επίσης πως χωρίς συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί και εκτός Ευρωζώνης.
Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση, μπροστά στο μαζικό κύμα εκροών καταθέσεων που βιώνουν.
Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ανοιχτές λόγω της έκτακτης ρευστότητας που τους χορηγεί η ΕΚΤ, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ και ιδίως εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της.
Μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων μηνών Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται ακόμη στο πουθενά.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας αποτελεί την ώρα της κρίσης για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης