Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Νέες προτάσεις επεξεργάζεται η Αθήνα – Στόχος να αποφευχθεί η ρήξη με τους δανειστές

WSJ: Νέες προτάσεις επεξεργάζεται η Αθήνα – Στόχος να αποφευχθεί η ρήξη με τους δανειστές
Οι νέες προτάσεις της Αθήνας περιλαμβάνουν την κατάργηση μίας σειράς φοροαπαλλαγών
Νέες προτάσεις ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με τους δανειστές φαίνεται πως ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, μόλις δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.
Όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δύο ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, η Αθήνα επεξεργάζεται νέες δημοσιονομικές προτάσεις ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με τους δανειστές και η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συγκεκριμένες προτάσεις θα εξεταστούν ενδελεχώς στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου την Κυριακή το πρωί.
Η εξεύρεση μέτρων ώστε να «καλυφθούν» οι δημοσιονομικοί στοίχοι των δανειστών συνιστούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση πρόσθετης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.
Μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Δευτέρα, σημειώνει το δημοσίευμα, θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών.
Οι νέες προτάσεις της Αθήνας περιλαμβάνουν την κατάργηση μίας σειράς φοροαπαλλαγών, ώστε να αποφευχθεί η αναγκαιότητα μείωσης των συντάξεων.
Άλλωστε, χάρη στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι δαπάνες για τις συντάξεις θα υποχωρήσουν κατά -0,5% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται ότι η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει μείωση των δαπανών για τις συντάξεις κατά -1% του ΑΕΠ.
Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών παράλληλα, θα καταστήσει εφικτή τη διατήρηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικού ρεύματος στα τρέχοντα επίπεδα.
Μία ανάλογη συμφωνία, καταλήγει η Wall Street Journal, είναι πολιτικά διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης