Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Πιθανή μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής Ελλάδας - πιστωτών την προσεχή εβδομάδα

Danske Bank: Πιθανή μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής Ελλάδας - πιστωτών την προσεχή εβδομάδα
Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη της προθεσμίας, σημειώνεται
Πιθανή θεωρεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της η Danske Bank.
Όπως σημειώνει, «αυτή η κρίση δεν πρόκειται να επιλυθεί παρά μόνον την τελευταία στιγμή και εκτιμούμε ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα».
Βεβαίως, επισημαίνεται, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνει όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη της προθεσμίας, όμως «εκτιμούμε ότι είναι τόσα πολλά αυτά που παίζονται, ώστε μια συμφωνία θα επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, να διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στη γεφύρωση των διαφορών».
Η Danske Bank στο σημείωμά της αναφέρεται και στις πρόσφατες εξελίξεις με την Ελλάδα, όπως στο γεγονός ότι στο χθεσινό Eurogroup δεν υπήρξε συμφωνία, όπως άλλωστε αναμενόταν και σημειώνει ότι «πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στην κρίσιμη στιγμή», οπότε «μια συμφωνία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να πληρώσει το ποσό του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ».
Παράλληλα, αναφέρεται στις πληροφορίες για τη διεξαγωγή σήμερα, τηλεδιάσκεψης της ΕΚΤ, με το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας να συζητά για την επιδεινούμενη κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης