Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Στο κατώφλι τραπεζικής κρίσης η Ελλάδα - Ακόμη πιο κοντά ο εφιάλτης του Grexit

Guardian: Στο κατώφλι τραπεζικής κρίσης η Ελλάδα - Ακόμη πιο κοντά ο εφιάλτης του Grexit
Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για να αποφύγει τη χρεοκοπία
Στο κατώφλι μιας νέας, τραπεζικής κρίσης βρίσκεται η Ελλάδα, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Eurogroup της Πέμπτης.
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του ο Guardian, αποτιμώντας μια προς μια όλες τις δραματικές εξελίξεις της 18ης Ιουνίου, με επίκεντρο το θυελλώδες παρασκήνιο του Eurogroup που οδήγησε σε ναυάγιο τις συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, η Ελλάδα φλερτάρει επικίνδυνα με το ξέσπασμα μιας τραπεζικής κρίσης.
Ο κίνδυνος για μια τραπεζική κρίση αυξάνει αυτόματα και την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά πλέον στο Grexit, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα.
Περιγράφοντας τις ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας, κρίσιμης εβδομάδας για την Ελλάδα, ο Guardian εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, οι οποίες και αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.
Μόνο χθες Πέμπτη - ημέρα του κρίσιμου Eurogroup - οι εκροές καταθέσεων εκτινάχθηκαν στο 1 δισ. ευρώ.
Η απόφαση για διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για να καταλήξει η χώρα σε συμφωνία με τους δανειστές της και να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες πολίτες διαδήλωναν έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, οι δανειστές της Ελλάδας εξαπέλυαν κατηγορίες προς την αριστερή κυβέρνηση της χώρας, καταλογίζοντάς της πως αρνείται να διαπραγματευθεί σοβαρά με τους εταίρους της και ωθώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
Oι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup του Λουξεμβούργου κατέρρευσαν μέσα σε μια ώρα, ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

(πρώτη ενημέρωση 19 Ιουνίου 2015, 07:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης