Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiro Sovereign: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ρωσία θα την περιμένει στις επάλξεις

Spiro Sovereign: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ρωσία θα την περιμένει στις επάλξεις
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς Ελλάδας - Ρωσίας
Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ρωσία θα την περιμένει στις επάλξεις, δήλωσε στο αμερικανικό CNBC, ο Nicholas Spiro, διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.
Ειδικότερα, επεσήμανε ότι «ήδη από την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ενισχύσει, με κάθε τρόπο, τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία».
Οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα μεταφράζονται από τον Spiro ως μέρος του πλάνου για τον αναπροσανατολισμό των οικονομικών και εξωτερικών πολιτικών της Ελλάδας, μακριά από την Ευρωζώνη.
«Ο κ. Τσίπρας παίζει το χαρτί του εθνικισμού, με το γεγονός ότι συσφίγγει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, να είναι μέρος της μικροπολιτικής που ασκεί με τους πιστωτές της Ελλάδας», πρόσθεσε στη συνέχεια, ο Spiro.
«Μουσική στα αυτιά» του Putin χαρακτήρισε έπειτα το «παιχνίδι» του Τσίπρα, καθώς επιθυμία του ρώσου ηγέτη είναι να αναδείξει την επιρροή της χώρας του στην Ευρώπη, ενώ ήδη έχει καλές σχέσεις με μία σειρά από ηγέτες της ΕΕ, όπως με τον Orban της Ουγγαρίας.
Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις, η «αύξηση της θερμοκρασίας» στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, δεν αποτελεί έκπληξη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης