Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Πολιτική και υπερηφάνεια χωρίζουν Ελλάδα - δανειστές - Εφικτή η συμφωνία, αν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια

Reuters: Πολιτική και υπερηφάνεια χωρίζουν Ελλάδα - δανειστές - Εφικτή η συμφωνία, αν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια
Το αδιέξοδο που επήλθε στις συνομιλίες του σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες δεν προκλήθηκε από οικονομικές διαφωνίες, αλλά για λόγους πολιτικής και υπερηφάνειας
Ελλάδα και δανειστές δεν βρίσκονται και τόσο μακριά όσο φαίνεται, επισημαίνει σε ειδικό του άρθρο ο Edward Hadas, αρθρογράφος της στήλης Breakingviews του Reuters.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν αφορούν διαφορές για οικονομικούς λόγους, χρήματα, ποσά, κεφάλαια.
Το αδιέξοδο που επήλθε στις συνομιλίες του σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες δεν προκλήθηκε από οικονομικές διαφωνίες, αλλά για λόγους πολιτικής και υπερηφάνειας.
Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι εφικτή, εάν αυτές οι δυνάμεις διχασμού μπορούν να ξεπεραστούν.
Όπως όλα δείχνουν, Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, από ότι σε διαφωνία ή ρήξη.
Πλέον όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν πως τα αρχικά μέτρα που ελήφθησαν - κατά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης - δεν βελτίωσαν την κατάσταση.
Παράλληλα, όλες οι πλευρές έχουν αντιληφθεί ότι οι απώλειες θα είναι για όλους μικρές, σε περίπτωση συμβιβασμού, ενώ αντίστοιχα οι ζημιές θα είναι τεράστιες, σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.
Με τις διαφορές τους να είναι τόσο μικρές και την ενδεχόμενη ζημιά μιας πιθανής αποτυχίας να είναι μεγάλη, η συμφωνία είναι εφικτή.
Το βασικό εμπόδιο είναι τώρα η πολιτική, κυρίως από την πλευρά της Ελλάδας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης