Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Οι πιστωτές παίζουν το ίδιο παιχνίδι «μικροπολιτικής» που παίζει και η Ελλάδα

Brown Brothers Harriman: Οι πιστωτές παίζουν το ίδιο παιχνίδι «μικροπολιτικής» που παίζει και η Ελλάδα
Οι έλεγχοι κεφαλαίου θα μπορούσαν πράγματι να εισαχθούν, αλλά όπως δείχνει και η ιστορία της Κύπρου, αυτό δεν μπορεί να ωθήσει μια χώρα εκτός Ευρωζώνης
Δεδομένου ότι η ελληνική ιστορία συνεχίζεται, η Brown Brothers Harriman βλέπει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πώς και οι επίσημοι πιστωτές παίζουν το ίδιο παιχνίδι «μικροπολιτικής» που παίζει και η Ελλάδα.
«Οι εκθέσεις που εκτιμούν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων είναι μια τακτική εκφοβισμού που χρησιμεύει για να επιδεινώσουν την εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.
Εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας άσκησης πίεσης στην Ελλάδα.
Εάν η Ελλάδα παίζει ένα παιχνίδι μικροπολιτικής, ποιοί είναι οι επίσημοι πιστωτές που ακολουθούν το παιχνίδι;»
Αυτό είναι το σκηνικό που έχει στηθεί, καθώς σε ένα ταγκό... χρειάζονται δύο...
«Υπάρχει κάποια αμυδρή ελπίδα ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αργότερα αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να παράγει μια σημαντική ανακάλυψη.
Ωστόσο, η έλλειψη εμπιστοσύνης, αν δεν είναι εχθρότητα, είναι πιθανό να αποτρέψει μια συμφωνία έως τότε.
Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι, θα μπορούσαν να πιέσουν περαιτέρω την Ελλάδα, μέσω της ΕΚΤ, αν λάβει κανείς υπόψιν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι περίπου το 80% των Ελλήνων ψηφοφόρων θέλουν να παραμείνουν στην ΟΝΕ.
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αρνηθεί να αυξήσει το ανώτατο όριο χρήσης του ELA των ελληνικών τραπεζών, ισχυριζόμενη ότι οι εγγυήσεις της κυβέρνησης έχουν χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος τους.
Οι έλεγχοι κεφαλαίου θα μπορούσαν πράγματι να εισαχθούν, αλλά όπως δείχνει και η ιστορία της Κύπρου, αυτό δεν μπορεί να ωθήσει μια χώρα εκτός Ευρωζώνης, καταλήγει η Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης