Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διχασμένοι οι αναλυτές: Συμφωνία βλέπει η Citigroup, ρήξη η Goldman Sachs

Διχασμένοι οι αναλυτές: Συμφωνία βλέπει η Citigroup, ρήξη η Goldman Sachs
Oι δύο αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες εκφράζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις
Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών «βλέπει» έως το τέλος της εβδομάδας η Citigroup… διαφωνία και ρήξη η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, οι δύο αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες εκφράζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά της, η Citigroup διαμηνύει πως εξακολουθεί να θεωρεί πως το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
Μάλιστα, εκτιμά πως η συμφωνία θα περικλείει ορισμένες εγγυήσεις για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Όπως εξηγεί, η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων.
Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει τις προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Στον αντίποδα, η Goldman Sachs, μέσω σημειώματος του αναλυτή Robin Brooks, εκτιμά πως η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών καθιστά πιθανή τη μη επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της Πέμπτης, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό.
«Η οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας» συμπληρώνει καταλήγοντας ο Robin Brooks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης