Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Μεγάλο μέρος της απόφασης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Μεγάλο μέρος της απόφασης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης
Σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ στη διαπραγμάτευση αυτή υπάρχει μια πολιτική διάσταση πιο ισχυρή από την τεχνική
Η μπάλα ουσιαστικά βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Pier Carlo Padoan, σχολιάζοντας τη τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων και το αδιέξοδο που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου.
«Θα δούμε τι τέλος θα γραφτεί, διότι, στην φάση αυτή, μεγάλο μέρος της απόφασης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», είπε μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που οργάνωσε η εφημερίδα της Νάπολης «Il Mattino».
«Από την αρχή όλοι οι υπουργοί του Ecofin, ή μάλλον του Εurogroup, ανέπτυξαν διάλογο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο έχω άριστη προσωπική σχέση.
Ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων, όμως, είναι τέτοιος που ορίζει να εξελιχθεί μια διαπραγμάτευση στην οποία συμμετέχουν οι λεγόμενοι θεσμοί των Βρυξελλών (από τη στιγμή που δεν ονομάζονται, πλέον, τρόικα -και οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν και το ΔΝΤ), διότι οποιοδήποτε πρόγραμμα, και όχι μόνον το ελληνικό, πρέπει να είναι λεπτομερές.
Υπάρχει, δηλαδή, ένα τεχνικό επίπεδο της συζήτησης που πρέπει να αναπτυχθεί», είπε ο Ιταλός υπουργός και υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας έχει μια άμεση σχέση με την καγκελάριο Merkel, ενώ συμμετέχει σε συνεδριάσεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο Γάλλος Πρόεδρος Hollande, διότι είναι σαφές ότι στη διαπραγμάτευση αυτή υπάρχει μια πολιτική διάσταση πιο ισχυρή από την τεχνική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης