Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Μην σας πτοεί ο κίνδυνος Grexit... οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι διάχυτες στις αγορές

CNBC: Μην σας πτοεί ο κίνδυνος Grexit... οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι διάχυτες στις αγορές
Παρά το ελληνικό δράμα, οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώνονται και αυτό σίγουρα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία
Μην σας πτοεί ο κίνδυνος Grexit... οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι διάχυτες στις αγορές, διαμηνύει, μέσω νέου δημοσιεύματός του, το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις πλειάδας αναλυτών.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, όσο τρομακτικές διαστάσεις κι αν έχει λάβει το ελληνικό ζήτημα, όσο κι αν εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να εκφράζουν υπερβολικούς φόβους για τη μετέπειτα πορεία των αγορών.
"Μπορεί να υπάρξει μια εξαιρετικά αρνητική έκβαση του ελληνικού ζητήματος, όμως ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, πέραν της Ελλάδας, έχει σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Jeffrey Kleintop, επικεφαλής αναλυτής της Charles Schwab.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όσο παραμένει σε εξέλιξη το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ και όσο αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που επιθυμούν την είσοδό τους στο ευρώ, ο κίνδυνος μετάδοσης ενός Grexit θα είναι περιορισμένος.
"Παρά το ελληνικό δράμα, οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώνονται και αυτό σίγουρα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης