Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Sell στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου – Πιο κοντά από ποτέ η ελληνική χρεοκοπία

Citigroup: Sell στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου – Πιο κοντά από ποτέ η ελληνική χρεοκοπία
Καταλύτες για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παραμένουν Ελλάδα και Fed
Sell στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου τοποθετείται η Citigroup, σύμφωνα με σχόλιό της για τη συναλλαγματική αγορά, καθώς η ελληνική χρεοκοπία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, όπως και η ποσοτική σύσφιγξη στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι το ευρώ θα συνεχίσει να δέχεται καθοδικές πιέσεις έναντι του δολαρίου τις προσεχείς εβδομάδες, από αυτό τον συνδυασμό των δύο παραγόντων.
Αναλυτικότερα, τονίζει ότι τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις ήταν ανώτερα των προσδοκιών στηρίζοντας την εκτίμηση ότι η οικονομική επιβράδυνση του α’ τριμήνου ήταν προσωρινή.
Ακόμα, αναμένεται να ενισχύσει την εκτίμηση ότι σύντομα η Fed θα προχωρήσει σε ποσοτική σύσφιγξη, οδηγώντας σε άνοδο το δολάριο.
Παράλληλα, η ελληνική κρίση συνεχίζει να είναι καταλυτικός παράγοντας για το ευρώ.
Η ελληνική κατάσταση δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο, ενώ η ελληνική χρεοκοπία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, που οδήγησε σε προσωρινό τέλος τις τεχνικές συνομιλίες.
Η αγορά δεν είναι έτοιμη να δεχτεί, ακόμα, την μεγάλη πιθανότητα της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά όπως και να έχει η αποχώρηση του ΔΝΤ δεν αποτελεί καλό οιωνό για την επίτευξη συμφωνίας εντός του Ιουνίου, τονίζει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης