Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Καταρτίζει σχέδια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας η Γερμανία με capital controls στις τράπεζες

Bild: Καταρτίζει σχέδια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας η Γερμανία με capital controls στις τράπεζες
H γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται παρασκηνιακά μεν, πυρετωδώς δε, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας
Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, εξαπολύοντας νέες βόμβες, την ώρα που η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και στο πιο κρίσιμο σημείο της, εν μέσω προσπαθειών για την οριστική επίτευξη συμφωνίας.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται παρασκηνιακά μεν, πυρετωδώς δε, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Η Γερμανία έδωσε σήμα για την έναρξη κατάρτισης έκτακτων σχεδίων σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί στη χρεοκοπία".
Οι διαβουλεύσεις στο Βερολίνο είναι εντατικές, αποκαλύπτει η Bild.
Μεταξύ των σχεδίων που φαίνεται πως επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση περιλαμβάνεται και το μέτρο της επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες (capital controls).
Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το Βερολίνο εξετάζει ακόμη και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (debt haircut) και μάλιστα, Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονται, για τον λόγο αυτό, σε στενή επαφή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη Bild, το Βερολίνο, παρά τις πυρετώδεις διεργασίες, δεν έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο αναφορικά με το πως θα αντιδράσει η Γερμανία σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 22:11 11 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης