Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Ποια ξένα funds επιμένουν… ελληνικά αψηφώντας τους κινδύνους και τις απώλειες

CNN Money: Ποια ξένα funds επιμένουν… ελληνικά αψηφώντας τους κινδύνους και τις απώλειες
«Τα μεγάλα κέρδη αποκτούνται από πράγματα τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση»
Παρά τη μαζική φυγή των επενδυτών από την Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένοι ριψοκίνδυνοι, οι οποίοι εξακολουθούν να επενδύουν στη χώρα μας, γνωρίζοντας πως επί της ουσίας… χάνουν χρήματα!
Το CNN Money λοιπόν, παρουσιάζει αυτούς τους… τολμηρούς επενδυτές, οι οποίοι αψηφούν τους κινδύνους και παραμένουν στην Ελλάδα!
«Τα μεγάλα κέρδη αποκτούνται από πράγματα τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση» τονίζει ο Meb Faber, ιδρυτής της Cambria Investment Management, ο οποίος έχει βαρεθεί να ακούει αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα…
Ο Mark Yosko είναι ένας από τους επενδυτές – πρότυπα, ο οποίος παραμένει στην Ελλάδα, παρά τις δραματικές απώλειες των τελευταίων μηνών.
Όπως αναφέρει το CNN Money, το 5% του χαρτοφυλακίου του βρίσκεται στην Ελλάδα, με τις απώλειες των τελευταίων μηνών να ανέρχονται στο 20%.
Ακόμη τρία funds, που επιμένουν… ελληνικά, είναι το βρετανικό Majedie Asset Management και τα αμερικανικά Wellington Management και Vanguard Group.
Κάθε ένα έχασε περίπου 10 εκ. ευρώ στην Ελλάδα το α’ 3μηνο του 2015.
Ακόμη και ο ισχυρός John Paulson βγαίνει ζημιωμένος από τις επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς η αξία των μετοχών που διαθέτει στην Alpha Bank υποτιμήθηκε κατά 40 εκ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Η Cambria Investment Management διαθέτει στην Ελλάδα επενδύσεις 7 εκ. δολαρίων, ήτοι το 9% των συνολικών asstes.
Τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταγράψει ζημιές 20%.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ιδρυτής Meb Faber, η επένδυση στην Ελλάδα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ακόμη και εάν η χώρα εξέλθει στην Ευρωζώνη.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, το Grexit ενδέχεται να αποδειχθεί θετική εξέλιξη για τις ελληνικές μετοχές.
Στον ίδιο κατάλογο των ριψοκίνδυνων επενδυτών συγκαταλέγεται και η Japonica Partners, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs και ιδρυτή της Japonica, Paul Kazarian, η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδα επί της ουσίας είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι απεικονίζεται στα στατιστικά στοιχεία.
«Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη αξιοπιστίας» σημειώνει καταλήγοντας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης