Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Megan Greene: Ο Schaeuble βγάζει στη φόρα τα… άπλυτα της διαπραγμάτευσης!

Megan Greene: Ο Schaeuble βγάζει στη φόρα τα… άπλυτα της διαπραγμάτευσης!
H Megan Greene διαπιστώνει πως η πρόοδος της Ελλάδας δεν καθιστά αισιόδοξους τους πιστωτές
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η Megan Greene τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, λαμβάνοντας ως ερέθισμα τη δήλωση του Wolfgang Schaeuble, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αισιοδοξίας για την ελληνική κυβέρνηση, η επί χρόνια σύμβουλος του Nοuriel Roubini επισημαίνει πως ο Γερμανός υπουργός φαίνεται πως βγάζει τα άπλυτα τις διαπραγμάτευσης στη φόρα…
«Φαίνεται πως o Schaeuble έχει βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της διαπραγμάτευσης και καταδεικνύει πως όλη η αισιοδοξία για την επίτευξη ενός deal προέρχεται από την ελληνική πλευρά» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Megan Greene.
Αποκωδικοποιώντας τη σκέψη του W. Schaeuble, η Megan Greene διαπιστώνει πως η πρόοδος της Ελλάδας δεν καθιστά αισιόδοξους τους πιστωτές, οι οποίοι εξακολουθούν να μην αναμένουν μία άμεση συμφωνία.
«Όσα γνωρίζω σχετικά με τις διαπραγματεύσεις από τους θεσμούς, δεν στηρίζουν την αισιοδοξία, που υποδηλώνεται στις ανακοινώσεις στην Αθήνα», υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Schaeuble.
Τίποτα δεν δείχνει ότι είμαστε πιο κοντά σε ανακοίνωση μιας συμφωνίας, κατά τα λεγόμενα του γερμανού ΥΠΟΙΚ, παρά μόνο η επιθυμία να υπάρξει αυτή, κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.
Πάντως, η απογοήτευση της Megan Greene για την πορεία της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται και σε χθεσινή της παρέμβαση, όπου υπογράμμισε πως «η πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι πιο πιθανή σήμερα από ότι ήταν πριν από μια εβδομάδα νωρίτερα».
Ποιος είναι όμως ο λόγος που η διάσημη οικονομολόγος θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα;
Όπως προκύπτει από το ίδιο μήνυμά της στο Twitter, η ενίσχυση του αριθμού των διαφωνούντων στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οι διαρκείς του αντιδράσεις απέναντι στις πτυχές που θα περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης