Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Politico: Προς όφελος των ψηφοφόρων της Μerkel και των «αφεντικών» της Lagarde η λύση για την Ελλάδα

Politico: Προς όφελος των ψηφοφόρων της Μerkel και των «αφεντικών» της Lagarde η λύση για την Ελλάδα
"Οι δυο γυναίκες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία"
Λύση, η οποία ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της Merkel και τους ανθρώπους στους οποίους λογοδοτεί η Lagarde, αναμένεται να δοθεί για την Ελλάδα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης Politico.
Eιδικότερα, υπό τον τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Angela και της Christine», το ευρωπαϊκό διαδικτυακό μέσο σημειώνει πως το τρίτο μέρος της ταινίας «Ελληνική Διάσωση», θα πρωταγωνιστήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, προσπαθώντας να βρουν μια λύση που θα ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της πρώτης και εκείνους στους οποίους λογοδοτεί η δεύτερη.
Όπως εξηγείται, από τη μια πλευρά - οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να διασώζουν την Ελλάδα και αισθάνονται ότι καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να πληρώσουν στην κυβέρνησή τους.
Επιπλέον, η Angela Merkel πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο εμφανίζεται διστακτικό απέναντι στους «ηθικούς κινδύνους».
Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει το δημοσίευμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος.
«Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβει υπόψη το προσωπικό του Ταμείου και τη διστακτική στάση του ΔΣ να εμπλακεί και πάλι σε μια ελληνική διάσωση» εξαίρεται χαρακτηριστικά.
«Οι δυο γυναίκες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, γιατί η ελληνική κρίση βλάπτει τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, δεν πιέζονται τόσο πολύ, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει αργά - και μια ελληνική κατάρρευση δεν θεωρείται ότι απειλεί την ύπαρξη της ευρωζώνης όπως πέντε χρόνια νωρίτερα.
Όσον αφορά τη μεταξύ τους σχέση, οι δυο πολιτικοί συμφωνούν στα περισσότερα ευρωπαϊκά θέματα ενώ υπήρχε καλή χημεία μεταξύ τους κατά την τετραετή θητεία της Lagarde ως Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας επί προεδρίας Sarkozy» καταλήγει το ευρωπαϊκό δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης