Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Κανένας κοινός νους δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τις συνέπειες ενός καταστροφικού Grexit

Rabobank: Κανένας κοινός νους δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τις συνέπειες ενός καταστροφικού Grexit
Η Ελλάδα θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εκφράζουν οι αναλυτές της Rabobank, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
"Η Ελλάδα θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της.
Θα είναι μια συμβιβαστική συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, αλλά και θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, διαψεύδοντας τα εφιαλτικά σενάρια περί Grexit", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Lyn Graham-Taylor, στρατηγική αναλύτρια της Rabobank.
Μάλιστα η ίδια προειδοποιεί πως δεν θα πρέπει καν να τίθεται ούτε προς συζήτηση το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η θέση της Lyn Graham-Taylor είναι σαφής:
Η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και δεν θα το εγκαταλείψει.
Κατά την αναλύτρια της Rabobank, πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που επιμένουν να στοιχηματίζουν υπέρ μιας ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Ποιο είναι το μήνυμα αυτό;
Σε περίπτωση Grexit οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο μεγάλες, που κανένας κοινός νους δεν θα μπορούσε να τις χωρέσει, προειδοποιεί, κάνοντας λόγο για συνέπειες που θα ξεπερνούσαν τα στενά όρια της Ελλάδας, θα έπλητταν το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα εξαπλώνονταν σε όλο το φάσμα της παγκόσμιας οικονομίας και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος...

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 18 Μαϊου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης