Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί ενώ η Ελλάδα φλερτάρει με τη χρεοκοπία, οι αγορές αδιαφορούν; Τρεις αναλυτές απαντούν

Γιατί ενώ η Ελλάδα φλερτάρει με τη χρεοκοπία, οι αγορές αδιαφορούν; Τρεις αναλυτές απαντούν
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ορατή, ωστόσο μεγάλη μερίδα επενδυτών επιμένει πως πλέον το ελληνικό ζήτημα δεν συνιστά μεγάλη πηγή ανησυχίας
Την πεποίθηση πως οι διεθνείς αγορές δείχνουν σαν να αδιαφορούν για το ελληνικό δράμα εκφράζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις πλειάδας αναλυτών.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, αλλά οι αγορές δεν δείχνουν πια να συγκινούνται.
Η Ελλάδα μπορεί να κατόρθωσε να αποπληρώσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 12 Μαΐου, αλλά αυτό σημαίνει πως εξαντλούνται τα ταμειακά της διαθέσιμα.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ορατή, ωστόσο μεγάλη μερίδα επενδυτών επιμένει πως πλέον το ελληνικό ζήτημα δεν συνιστά μεγάλη πηγή ανησυχίας.
"Εάν είσαι manager και δεν ξέρεις πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, τότε σου αξίζει να χρεοκοπήσεις!", δηλώνει με νόημα ο Nicholas Colas, στρατηγικός αναλυτής της ConvergEx.
"Έχουμε βιώσει τον πόνο της Ελλάδας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και επομένως, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα είναι μια ξαφνική καταστροφή", επισημαίνει ο Scott Kubie, στρατηγικός αναλυτής της CLS Investments.
"Μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδός της από το ευρώ θα επηρεάσει σίγουρα το ευρώ και τις ευρωπαϊκές αγορές.
Όμως ο αντίκτυπος στην αμερικανική αγορά θα είναι μικρότερος", προβλέπει από την πλευρά του ο Erin Gibbs, επικεφαλής αναλυτής της S&P Capital IQ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης