Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εl-Erian: Στο 50% οι πιθανότητες Graccident - Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίο haircut στο χρέος

Εl-Erian: Στο 50% οι πιθανότητες Graccident - Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίο haircut στο χρέος
Η ελληνική κρίση έχει ήδη καταστεί τραγωδία για τους Έλληνες, ενώ έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία των Ευρωπαίων
Όλο και πιο κοντά... στο ατύχημα (accident) βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προειδοποιεί ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco και νυν σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, Mohamed A. El-Erian.
Η Ελλάδα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ατύχημα, διαμηνύει, σε νέο του άρθρο στο Bloomberg, ο Εl-Erian.
Όπως τονίζει, για την ώρα η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα αποφεύχθηκε για μια ακόμη φορά, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση βρήκε τα 750 εκατ. ευρώ και πλήρωσε τη δόση προς το ΔΝΤ.
Η μεγάλη κρίση του ελληνικού δράματος αποφεύχθηκε, ενώ την ίδια ώρα το Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις.
Επί της ουσίας, τα όσα μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί στο ελληνικό σήριαλ έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να εξαγοραστεί χρόνος τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.
Το ότι όμως εξαγοράζεται χρόνος για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτό δεν σημαίνει πως σημειώνονται επαρκή βήματα προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας και επίλυσης της κρίσης.
Η ελληνική κρίση έχει ήδη καταστεί τραγωδία για τους Έλληνες, ενώ έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία των Ευρωπαίων.
Η Ελλάδα έκανε πολύ καλά που κατέβαλε τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί εάν δεν το έκανε, η κυβέρνηση θα έμπαινε σε νέες περιπέτειες.
Όμως παρά το γεγονός πως πράττει το σωστό, τόσο για τον εαυτό της, όσο και για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Ελλάδα παίρνει πολύ λίγα ως αντάλλαγμα, κάτι το οποίο γίνεται άμεσα εμφανές από το συγκρατημένο ανακοινωθέν του Eurogroup της Δευτέρας.
Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων και να λάβει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους της, σχολιάζει ο γκουρού των αγορών, αλλά διευκρινίζει πως δεν είναι εφικτό να συμβούν τα ανωτέρω.
Κατά την πρόβλεψή του, η πιθανότητα για Graccident ανέρχεται κοντά στο 50%.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 - 12 Μαίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης