Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BTMU: Αισιόδοξη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους παραμένει η Ελλάδα

BTMU: Αισιόδοξη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους παραμένει η Ελλάδα
Σε θετικό αποτέλεσμα ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση ενόψει του σημερινού, 11/5/2015, κρίσιμου Eurogroup
Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, επισημαίνει η Bank of Tokyo Mitsubishi, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά προσμένει σε θετικές δηλώσεις με το πέρας των εργασιών του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.
Ειδικότερα, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναδείξει την πρόοδο, που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας σήμερα, Δευτέρα.
Έχουν απορρίψει, ακόμα, το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να αυξήσει το όριο αγοράς εντόκων γραμματίων της ελληνικής κυβέρνησης από τις ελληνικές τράπεζες, με αφορμή τις δηλώσεις μετά το Eurogroup.
Στη συνέχεια, η BTMU κάνει λόγο για τις προϋποθέσεις συμφωνίας, που έχουν θέσει οι εταίροι και στις οποίες οι δύο πλευρές διαφωνούν, οι οποίες περιλαμβάνουν περικοπές και αλλαγές στον προϋπολογισμό, αλλά και μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα και τις συντάξεις.
Τέλος, η BTMU, αναφέρει ότι το ζήτημα της συρρίκνωσης των ταμειακών αποθεμάτων της κυβέρνησης θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο, μετά την αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, που επίκειται αύριο, 12/5/2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης