Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Οι γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχίασαν την οικονομία - Στο 30% ο κίνδυνος Grexit

Berenberg: Οι γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχίασαν την οικονομία - Στο 30% ο κίνδυνος Grexit
Η Berenberg Βank εμμένει στις προβλέψεις της πως υπάρχει πιθανότητα 70% για την Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές
Σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπολύει, μέσω νέας έκθεσής της, η Berenberg Bank, κάνοντας μάλιστα λόγo για γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη στάση του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Berenberg Bank διαμηνύουν πως η ελληνική κυβέρνηση τρέφει αυταπάτες, αν θεωρεί ότι οι δανειστές θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους από την Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Μετά από τρεις μήνες άσκοπων δηλώσεων, η νέα ελληνική κυβέρνηση εν τέλει εισήλθε σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, αναφέρει σε σημερινή της ανάλυση η Berenberg.
Ποιες είναι οι αυταπάτες που τρέφει η ελληνική κυβέρνηση;
Η Berenberg Bank αναλύει:
- Η Αθήνα εκτιμά πως είναι σε θέση να επιτύχει μια μετριοπαθή και ήπια συμφωνία με τους δανειστές, σε πολιτικό επίπεδο.
Όμως οι δανειστές - και δη οι θεσμοί - έχουν τη δική τους ρητορική, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία.
- Η Αθήνα εκτιμά ότι τα βασικά σημεία τριβής με τους δανειστές είναι το χρέος και το έλλειμμα.
Ωστόσο, οι δανειστές επιμένουν για την εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων, φιλικών μάλιστα προς την ανάπτυξη.
- Οι γελοιότητες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα επέφεραν τρομακτικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, η οποία επιστρέφει στην ύφεση.
"Οι άπειροι αριστεροί πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να δεχθούν ότι οι δράσεις τους έπληξαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Για τους ίδιους είναι επίσης δύσκολο να εγκαταλείψουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους", επισημαίνουν οι αναλυτές της Berenberg Bank.
Κατά τους ίδιους, η ώρα της αλήθειας για την ελληνική κυβέρνηση έφτασε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να κάνει μπλόφες στην Ευρώπη.
Η Berenberg Βank εμμένει στις προβλέψεις της πως υπάρχει πιθανότητα 70% για την Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, επομένως θα αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.
Στον αντίποδα, ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται στο 30%.
Τις ίδιες προβλέψεις είχε διατυπώσει και την προηγούμενη εβδομάδα η Berenberg Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης