Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AP: Η πραγματική πρόοδος στις διαβουλεύσεις Ελλάδας - δανειστών θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 11ης/5

AP: Η πραγματική πρόοδος στις διαβουλεύσεις Ελλάδας - δανειστών θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 11ης/5
Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και Grexit
Την επίτευξη προόδου σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αναγνωρίζει το Associated Press, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο στις συνομιλίες με τους δανειστές της, εντός του σαββατοκύριακου, για τον τρόπο που θα αποφύγει τη χρεοκοπία, παρά τα παράπονα, ωστόσο, της Αθήνας για τις ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά του ΔΝΤ για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των δανειστών, σε επίπεδο Brussels Group, συνεχίζονται.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, την οποία θα πρέπει να κάνουν αποδεκτή οι δανειστές, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Χωρίς τα κεφάλαια αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας εντός των ερχόμενων εβδομάδων, όπως επίσης και με τον κίνδυνο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (capital controls).
Υπό το πρίσμα αυτό, αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για την Αθήνα είναι η 12η Μαΐου, οπότε και πρέπει να καταβάλλει στο ΔΝΤ τη δόση των 750 εκατ. ευρώ.
Η πλειοψηφία των παραγόντων της αγοράς θεωρεί πως η πραγματική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να επικυρωθεί πριν την 11η Μαΐου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης