Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg Bank: Μετά την ανάκαμψη Σαμαρά περάσαμε στην ύφεση Τσίπρα - Πιθανότητα 70% να λογικευθεί η κυβέρνηση

Berenberg Bank: Μετά την ανάκαμψη Σαμαρά περάσαμε στην ύφεση Τσίπρα - Πιθανότητα 70% να λογικευθεί η κυβέρνηση
Ενώ το 2014 ουσιαστικά η λιτότητα είχε λήξει και είχε αρχίσει η ανάκαμψη, ήρθε η ανατροπή με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ
«Ποτέ δεν έχω δει νέα κυβέρνηση να κάνει τόσο μεγάλη οικονομική ζημιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», διεμήνυσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Holger Schmieding, μιλώντας στο συνέδριο του London School of Economics.
«Μετά την ανάκαμψη Σαμαρά έχουμε περάσει στην ύφεση Τσίπρα», σχολίασε ο Γερμανός οικονομολόγος, για να επισημάνει πως, ενώ το 2014 ουσιαστικά η λιτότητα είχε λήξει και είχε αρχίσει η ανάκαμψη, ήρθε η ανατροπή με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος τόνισε ωστόσο ότι δίνει 70% πιθανότητα στο να «λογικευτεί» η κυβέρνηση, ίσως εγκαταλείποντας την «τρελή» συμπολίτευση και την πιο αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρατήρησε επίσης ότι έγιναν σοβαρά λάθη στο πρόγραμμα για την Ελλάδα τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την τρόικα, καθώς έκριναν πιο εύκολο να επιβάλουν φόρους από το να εκδώσουν άδειες για ταξί.
«Δόθηκε πολλή έμφαση στη βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική προσαρμογή», αναφέρε, προσθέτοντας ότι η ύφεση ήταν μεν αναπόφευκτη αλλά αποδείχθηκε πιο οξεία και διήρκησε περισσότερο από όσο χρειαζόταν.
Το δεύτερο λάθος, συνέχισε, ήταν ότι δεν ελήφθη υπόψη η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης