Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AP: Πρόθυμη για παραχωρήσεις η Ελλάδα στη μεγάλη συμφωνία, αρκεί να έχει προηγηθεί η ενδιάμεση συμφωνία

AP: Πρόθυμη για παραχωρήσεις η Ελλάδα στη μεγάλη συμφωνία, αρκεί να έχει προηγηθεί η ενδιάμεση συμφωνία
Η ελληνική οικονομία παραμένει εύθραυστη
Πρόθυμη για παραχωρήσεις εμφανίζεται η Ελλάδα, αναφέρει το Associated Press, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, άφησε να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει παραχωρήσεις, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού πρωτίστως έχει επέλθει η ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για χρηματοδότηση στην Αθήνα.
Ωστόσο, ο Γ. Βαρουφάκης κατέστησε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, εάν πρωτίστως δεν υπάρξει η ενδιάμεση συμφωνία, η συμφωνία - γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα.
Η ελληνική οικονομία παραμένει εύθραυστη, ενώ ο αρνητικός αντίκτυπος σε αυτήν από τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι εμφανής.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η υποβάθμιση της Ελλάδας, αργά το βράδυ της Τετάρτης από τη Moody's, στο Caa2 από Caa1 προηγουμένως, μόλις δύο βαθμίδες πάνω από τη χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης