Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Κάτω του 50% ο κίνδυνος Grexit - Θα υπάρξει συμφωνία - Δεν συμφέρει κανέναν η ρήξη

Wells Fargo: Κάτω του 50% ο κίνδυνος Grexit - Θα υπάρξει συμφωνία - Δεν συμφέρει κανέναν η ρήξη
Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Οι αναλυτές της Wells Fargo απαντούν
Τελικά θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί αγορές, επενδυτές, κυβερνήσεις και φυσικά πολίτες, επιχειρούν να απαντήσουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
H Wells Fargo εκτιμά ότι Ελλάδα και πιστωτές θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία, καθώς η χρεοκοπία δεν συμφέρει κανέναν.
Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις ικανές να πείσουν το Eurogroup να απελευθερώσει την τελευταία δόση του προγράμματος διάσωσης, ύψους 7,2 δις. ευρώ και να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να αρχίσει η συζήτηση για το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Η Wells Fargo προειδοποιεί ότι σε περίπτωση ρήξης και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και για τις δύο πλευρές για διάφορους λόγους.
Η χρεοκοπία θα βυθίσει την Ελλάδα στην κοινωνική αναταραχή, η οποία αποτελεί το νότιο σύνορο της Ευρώπης, ενώ θα αποτελέσει πισωγύρισμα για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 60 χρόνια.
Πάντως η Wells Fargo εντοπίζει και σημαντικά εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας- κυρίως πολιτικά – και από τις δύο πλευρές.

Κάτω από 50% η πιθανότητα Grexit αλλά υψηλότερη από ποτέ

Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές τοποθετούν την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κάτω από το 50%, σημειώνουν ότι διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη.
Υπάρχουν πλέον κάποια αναχώματα που είναι ικανά να εμποδίσουν τη μετάδοση της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, σημειώνουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα και φύγει από το ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές και συμβουλεύουν τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μαρία Παπαδάτου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης