Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Αρνητική ή μηδενική η πιστωτική επέκταση το 2015, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας - Ανάκαμψη το 2016

Euroxx: Αρνητική ή μηδενική η πιστωτική επέκταση το 2015, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας - Ανάκαμψη το 2016
Διαρκείς χαρακτηρίζει τις πιέσεις που ασκούνται σε επίπεδο ρευστότητας η χρηματιστηριακή
Αρνητική έως μηδενική πιστωτική επέκταση προβλέπει για το τρέχον έτος, 2015, η Euroxx, σε νέα ειδική 4σέλιδη ανάλυσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Μacro Note - Credit Expansion".
Αποτιμώντας τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους, η χρηματιστηριακή ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε σημαντική καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία της πιστωτικής επέκτασης το 2015.
Πλέον, κάνει λόγο για αρνητική έως μηδενική πιστωτική επέκταση το 2015, έναντι πρότερων εκτιμήσεών της για θετική πιστωτική επέκταση εντός του εύρους 1-2%.
Ο λόγος που ανάγκασε τη Euroxx να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της είναι, όπως εξηγεί στην έκθεσή της, η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα και οι διαρκείς πιέσεις σε επίπεδο ρευστότητας.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει ανάκαμψη της πιστωτικής επέκτασης από το 2016, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα.
Σύμφωνα με τη Euroxx, δύο είναι οι παράγοντες που μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία της πιστωτικής επέκτασης:
- Το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs)
- H αδύναμη ζήτηση από πλευράς κυρίως των ελληνικών νοικοκυριών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης