Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Βήμα οπισθοχώρησης πριν τη χρεοκοπία η «υποβάθμιση» του Βαρουφάκη

Economist: Βήμα οπισθοχώρησης πριν τη χρεοκοπία η «υποβάθμιση» του Βαρουφάκη
"Η εξαφάνιση του «δερμάτινου μπουφάν» από τις διαπραγματεύσεις δεν σημαίνει και την αυτόματη λύση των θεμελιωδών προβλημάτων"
Ως βήμα οπισθοχώρησης πριν την καταστροφική χρεοκοπία αποκρυπτογραφεί ο Economist τον περιορισμό του ρόλου του Γιάννη Βαρουφάκη στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό, αναφερόμενο στον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας, υπογραμμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε τον Γιάννη Βαρουφάκη, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες επίτευξης της συμφωνίας και να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
Όπως εξηγεί ο Economist, αν και ο Γ. Βαρουφάκης θα συνεχίσει να παραβρίσκεται στα Eurogroup, ο ρόλος του θα είναι υποβαθμισμένος, καθώς δεν θα κατέχει την ηγετικό ρόλο τις διαπραγματεύσεις.
Εκτός αυτού, συνεχίζει ο Economist, υπάρχουν και νέες ενδείξεις για τον επικείμενο συμβιβασμό, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, σε χθεσινή του συνέντευξη, εκτίμησε πως θα υπάρχει συμφωνία έως τις 9 Μαΐου, δηλαδή τρεις μέρες την πληρωμή των 750 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ.
Άλλωστε, τονίζει το δημοσίευμα, ακόμη και η απειλή του Τσίπρα για δημοψήφισμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να διατηρήσει τα αριστερά αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
Όμως, καταλήγει ο Economist, η εξαφάνιση του «δερμάτινου μπουφάν» από τις διαπραγματεύσεις δεν σημαίνει και την αυτόματη λύση των θεμελιωδών προβλημάτων, τα οποία εδράζονται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης