Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Μειώνουν την επιρροή Βαρουφάκη οι αλλαγές της διαπραγματευτικής ομάδας

WSJ: Μειώνουν την επιρροή Βαρουφάκη οι αλλαγές της διαπραγματευτικής ομάδας
Ο Γ. Βαρουφάκης είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης
Κίνηση μείωσης της επιρροής του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές χαρακτηρίζει η Wall Street Journal, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας, σε μια κίνηση που μπορεί να περιορίσει την επιρροή του Γ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, η ταχύτητα των οποίων είναι άλλωστε πολύ χαμηλή.
Η απόφαση για τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τις ασφυκτικές πιέσεις και τη βαριά ατμόσφαιρα που συνάντησε στο Eurogroup της Παρασκευής 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, ο Γ. Βαρουφάκης.
"Παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παράσχει στήριξη στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών της, η απόφαση για αλλαγές της διαπραγματευτικής ομάδας είναι πιθανό να αποδυναμώσει τον ρόλο τον Γ. Βαρουφάκη στην πορεία της διαπραγμάτευσης", σχολιάζει η Wall Street Journal, στο νέο δημοσίευμά της.
"Ο Γ. Βαρουφάκης είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.
Η ιδιότυπη συμπεριφορά του έχει βρει πολλούς υποστηρικτές - σε ό,τι αφορά την κριτική σε βάρος των χειρισμών της κρίσης από την Ευρωζώνη - αλλά ταυτόχρονα τον έχει αποξενώσει από αρκετούς πολιτικούς ομολόγους του", καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης