Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Αναπόφευκτο ένα τρίτο δάνειο για την Ελλάδα - Βασικό σενάριο η παραμονή στο ευρώ

Danske Bank: Αναπόφευκτο ένα τρίτο δάνειο για την Ελλάδα - Βασικό σενάριο η παραμονή στο ευρώ
Μπορεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να αυξάνεται, ωστόσο δεν τίθεται θέμα διάσπασης της της Ευρωζώνης
Παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη προβλέπει το βασικό σενάριο της Danske Bank, ωστόσο, όπως προειδοποιεί, οι συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, κρατούν ζωντανά τα εφιαλτικά σενάρια περί Grexit.
"Το βασικό σενάριο προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", σχολιάζουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, στη νέα 7σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Grexit – what if?".
Ωστόσο, όπως προειδοποιούν, δεν θα πρέπει να αναμένεται ουσιαστική λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν την έλευση του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τη Danske Bank, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά οι συνεχείς τριβές της χώρας με τους δανειστές καταδεικνύουν πως το φάντασμα του Grexit θα συνεχίσει να παραμένει στον ορίζοντα.
Η σκληρότητα του χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων ήταν αναπόφευκτη.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη να αποδείξει ότι μάχεται μέχρι τέλους για τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος.
Όπως προβλέπει η Danske Bank, μπορεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να αυξάνεται, ωστόσο δεν τίθεται θέμα διάσπασης της της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει η επενδυτική τράπεζα, ακόμη κι αν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντληθούν και δεν έχει υπάρξει συμφωνία, ακόμη κι αν η Ελλάδα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα η χώρα θα βρεθεί και εκτός Ευρωζώνης.
Ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εντός του καλοκαιριού, υπό το βάρος των υποχρεώσεων που πρέπει να καλύψει η χώρα τους προσεχείς μήνες.
Μόνο οι λήξεις ομολόγων της ΕΚΤ, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανέρχονται στα 6,7 δισ. ευρώ.
Όπως όλα δείχνουν, ένα νέο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα είναι μονόδρομος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης