Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα - Πάντα η Ευρώπη θα έχει τον τελευταίο λόγο

CNBC: Η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα - Πάντα η Ευρώπη θα έχει τον τελευταίο λόγο
Με όρους πρακτικούς, ο Τσίπρας δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα από το ταξίδι του στη Μόσχα
"Γιατί η Ελλάδα φλερτάρει με τους Ρώσους;" διερωτάται, μέσω νέου του δημοσιεύματος, το CNBC, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα παιχνίδι ισχύος.
Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας επιστρέφει.
Αν και η μοίρα της χώρας παραμένει ακόμη αβέβαιη, ένα πράγμα κατέστη σαφές τα τελευταία 24ωρα: Οι Έλληνες δίνουν μάχη για να αντλήσουν βοήθεια από όπου κι αν μπορούν.
Έτσι εξηγούνται και τα ανοίγματα της ελληνικής κυβέρνησης προς τη Ρωσία, αλλά και η επίσκεψη του ισχυρού άντρα της Gazprom, Alexei Miller, στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, στη Μόσχα.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να έχει επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του, John Kerry.
"Σύμπτωση ή όχι το ταυτόχρονο άνοιγμα της Ελλάδας σε Ρωσία και ΗΠΑ;", διερωτάται το CNBC, για να διευκρινίσει στη συνέχεια πως: Παρά τις δηλώσεις και τις εξαγγελίες για την κατασκευή "ελληνικού" αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, καμία συμφωνία δεν έχει υπάρξει και καμία υπογραφή δεν έχει σημειωθεί.
"Με όρους πρακτικούς, ο Τσίπρας δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα από το ταξίδι του στη Μόσχα", σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations).
Τελικά η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ρωσικό χαρτί για να μετριαστούν οι πιέσεις που δέχεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της;
Όπως διαμηνύει το CNBC, η πραγματικότητα είναι μια: Η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, ακόμη κι αν το επιθυμεί, αφού και η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ακόμη κι αν η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την ισχύ που της προσδίδει η γεωστρατηγική και γεωπολιτική της θέση, πάντα τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ευρώπη, καταλήγει το πρακτορείο.

(πρώτη ενημέρωση 24 Απριλίου 2015, 00:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης