Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bαμβακίδης (ΒοfA): Το Grexit έχει ξεκινήσει - Ζητά συμφωνία άμεσα - Μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Bαμβακίδης (ΒοfA): Το Grexit έχει ξεκινήσει - Ζητά συμφωνία άμεσα - Μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτραπεί μόνο αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές
Το Grexit έχει ήδη ξεκινήσει, προειδοποιεί ο Θ. Βαμβακίδης, διευθυντικό στέλεχος της Bank of America Merrill Lynch, κληθείς να περιγράψει την κατάσταση στην οποία έχει ήδη περιέλθει η οικονομία.
"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν γίνεται μέσα σε ένα βράδυ, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει, δεδομένης της σοβαρής επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του αποκλεισμού της Ελλάδας από μια σειρά λειτουργίες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ", διεμήνυσε ο κ. Βαμβακίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτραπεί μόνο αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε επίσης, για να συμπληρώσει πως η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών είχε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα είναι πολύ λίγος, τόνισε ο κ. Βαμβακίδης, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους δανειστές.
Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, αλλά εξέφρασε την ανάγκη να τεθούν τα θεμέλια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν πριν από έναν χρόνο, εξήγησε ο κ. Βαμβακίδης, για να τονίσει πως οι προβλέψεις της Bank of America Merrill Lynch θέλουν την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2015 να μην ξεπερνάει το +0,6%.
Ταυτόχρονα προειδοποίησε πως δεν αποκλείεται, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2015 να είναι μηδενική.
Φέτος είναι μια χαμένη χρονιά για την Ελλάδα, προειδοποίησε.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα να δεσμευθεί τώρα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων - κλειδιά, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, το συνταξιοδοτικό και στις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ.
Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά πολύ πιο ήπια, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης