Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αποτυχία συμφωνίας με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24η Απριλίου, θα πλήξει το ευρώ

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αποτυχία συμφωνίας με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24η Απριλίου, θα πλήξει το ευρώ
Το ευρώ παραμένει ευάλωτο στο συνεχιζόμενο «παιχνίδι του δειλού» μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε., σημειώνεται
Τις πιέσεις στο ευρώ από το συνεχιζόμενο «παιχνίδι του δειλού» μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. επισημαίνει σε ανάλυσή της η Bank of Tokyo Mitsubishi, σημειώνοντας ότι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, θα πλήξει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Όπως σημειώνει η Bank of Tokyo Mitsubishi, αν και συμμερίζεται τις βασικές εξελίξεις σχετικά με το σενάριο διάσωσης της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι μπροστά στην αβεβαιότητα για την Ελλάδα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δέχεται σημαντικές πιέσεις.
Η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου διατηρήθηκε, τροφοδοτούμενη από τα συνεχή αδύναμα στοιχεία σχετικά με τις ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει ευάλωτο στο συνεχιζόμενο «παιχνίδι του δειλού» μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει.
Η ανεπιβεβαίωτη είδηση σχετικά με το ανεπίσημο αίτημα της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, για καθυστέρηση αποπληρωμής του χρέους, έφερε την απάντηση εκ μέρους της επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde, η οποία τόνισε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία σε ένα τέτοιο σενάριο.
Όπως σημειώνει η Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU), αν υπήρξε ένα τέτοιο αίτημα, τότε σίγουρα υπογραμμίζει τους κινδύνους να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα.
Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, επισημαίνει, κατηγόρησε την Ε.Ε. για «ασφυξία ρευστότητας», εμφανιζόμενος να υποδηλώνει ότι στην ατζέντα της Ε.Ε. ήταν μια προσπάθεια απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, η οποία θα αποτύχει.
Σύμφωνα με την BTMU, η υψηλότερη συμπίεση στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δεν θα διατηρηθεί για καιρό, όσο πλανάται αυτό το τεράστιο ζήτημα πάνω από την αγορά.
Αν δεν υπάρξει κάτι απτό στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα την 24η Απριλίου, επισημαίνεται, τότε είναι πολύ πιθανό οι αγορές να επικεντρωθούν πολύ περισσότερο σε αυτόν τον κίνδυνο, που θα μπορούσε να οδηγήσει το ευρώ σε μεγάλη πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης